Homepage.

Gerrie Hulsing

Uitvoering boeken

Pim Fortuyn

Politiek

Zaanse toppers

Diverse boeken

Kroniek D.T.S.

Media en foto's

Contact.

BESTELLEN !

BOEKEN OVER DE POLITIEK.
 
 
 
         
 
Titel : Stemmen is geen kwestie van boter, kaas en eieren.
Ondertitel : 'met het Haagse alfabet'
Aantal pagina's : 104
Isbn nummer : 9080839744
 
PRIJS : € 12,95
(€ 15,00 inclusief verzendkosten)
 
Inhoudsopgave (flaptekst) :
Iedere vier jaar (als er niets bijzonders gebeurd!) is het weer zover. 'Opgetogen' gaat een deel van de Nederlandse bevolking naar de stembus. Niet iedereen is daar altijd even blij mee, integendeel zelfs!
Want helaas zijn er nog steeds té veel inwoners in ons land, die van dat hele politieke 'gedoe' niets moeten hebben, of er niets van begrijpen. Met dit boek probeert Gerrie Hulsing dié mensen een beetje op weg te helpen. Hoe steekt het 'spel' in elkaar, wie is wie, wie mag wat, en vooral waarom? De vaderlandse politiek is een vreemd in elkaar stekend geheel van partijen die links dan wel rechts georiënteerd zijn. Wat is het Poldermodel? Wanneer is iemand lijstrekker en wanneer lijstduwer? Het eerste gedeelte van dit boek betreft een uitleg van de 'werking' van het politieke (samen-) spel. Het tweede gedeelte tracht u wat meer thuis te brengen in het 'Haagse' taaltje wat de dames en heren politici spreken. Een leuk en leerzaam boek voor een ieder die wat meer van politiek weten, en vooral wil trachten het te begrijpen.
 
 
 
         
 
Titel : Nederland kán zo niet langer...!
Ondertitel : 'een antwoord op PvdA-leider Wouter Bos zijn boek
                     dit land kan zoveel beter'
Aantal pagina's : 136
Isbn nummer : 9080839795
 
PRIJS : € 13,95
(€ 16,00 inclusief verzendkosten)
 
Inhoudsopgave (flaptekst) :
Het moment waarop PvdA-leider Wouter Bos zijn 'Dit land kan zoveel beter' op de markt brengt, doet dat Gerrie Hulsing besluiten hier op in te haken met zijn visie, waarvan hij tevens denkt dat het de visie is van de 'gemiddelde' Nederlander. U ook dus! Opgemaakt middels verzamelde meningen van mensen via internet en ingezonden brieven uit diverse kranten, en voorzien van zijn eigen commentaar en mening. Wat is er in hemelsnaam met ons aan de hand? Waarom pikken wij vrijwel ineens alles? Waarom tart men onze tolerantie?
Heeft een norm in Nederland nog wel enige waarde?
Is Wim Kok dan tóch een gewone zakkenvuller? Was Paul Rosenmüller niet zo'n echte socialist? Zijn die 'aso-bakken' ne echt van die verkeerde auto's? Hoe Links is Links eigenlijk? Dat verzekeraars al op de stoel van uw arts zitten, en over niet al te lange tijd waarschijnlijk de 'regering' vormen. Krijgen we straks snackbars zonder kroketten? En cafe's zonder drank? Wat is eigenlijk het nut van bestuurders die in hoofdzaak hun eigen- en/of hun partijbelang dienen? Zo maar wat vragen die ons bezig (zou moeten) houden. In dit boek volgen er nog velen. Pim Fortuyn zei het ons al, en hield ons de spiegel voor."Dit land gaat naar de verdommenis", sprak hij wijs. En helaas gaat hij hierin zijn gelijk krijgen. Vele landgenoten zagen in hem de 'verlosser,  wat misschien te hoog gegrepen was. In dit boek worden vele zaken middels de bekende 'rode draad' als parallel op Fortuyn's  visie getrokken.
Een boek voor iedere liefhebber van een stevige discussie, en vooral ook van een 'recht voor z'n raap' visie. Echt zo'n politiek boek wat je in één adem uitleest, al was het alleen al om dat de éne verbazing zo snel na de andere komt.... bepaald geen uitnodiging om te kiezen voor een Links kabinet en regering! Nederland kán zo niet langer...!  Echt niet!
 
Met Pim Fortuyn als rode draad.
 
 
 
                   
 
Titel : De zomer van Ayaan en Lousewies
Ondertitel : 'vervroegde verkiezingen met een vreemde
                     uitslag tot gevolg!'
Aantal pagina's : 157
Isbn nummer : 9789074074032
 
PRIJS : € 13,95
(€ 16,00 inclusief verzendkosten).
 
Inhoudsopgave (flaptekst) :
In dit boek komt schrijver Gerrie Hulsing nog eens terug op het politieke 'toneelstuk' dat de val van het kabinet Balkenende tot gevolg had. De kop van minister van Vreemdelingenzaken, Rita Verdonk, moest en zou vallen. Uiteindelijk viel het héle kabinet! Ayaan Hirsi Ali was de aanleiding, de inzet en de nekslag voor een heel kabinet! De Linkse oppositie pakte de kans om deze Ayaan te 'steunen' en het kabinet ten val te brengen met beide handen aan. Terwijl Verdonk juist zo ongeveer de énige was die deed wat ze moest doen,en wat overeen gekomen was: het beleid uitvoeren! Even onverlet of men het met dit beleid eens was! Ze deed wat ze moest doen. De val van dit kabinet was tevens de oorzaak dat we voor de tweede maal in successie vervroegd nar de stembus konden. In dit boek 'vertaalt' Hulsing op zijn eigen wijze wat er zoal door andere medelanders is gezegd en geschreven. Hij weet op zinvolle wijze ingezonden brieven met reacties van kiezers aan elkaar te breien. Zonder de lezer een oor aan te naaien! Dat laat hij aan de politici over. Hij schetst een beeld van veel zaken die niet 'goed zitten' en die minstens zo zwaar wegen als de zaak waar dit boek zijn titel aan ontleent. Hij tracht ook de lezer op een bepaalde wijze naar zaken te laten kijken. Geeft op ongezouten manier zijn commentaar op vele zaken die ons allen aangaan. Vooral de 'Linkse kerk' krijgt de volle laag. Zeker na de uitslag van die laatste (vervroegde) verkiezingen. Waar PvdA-leider Wouter Bos het lef heeft om te stellen dat de uitslag 'vertaalt' moet worden naar de kiezer. Bos zegt dat de SP aan de formatietafel hoort te zitten. Nee Wouter Bos (en natuurlijk al die andere Linkse 'rakkers') dat zou Geert Wilders moeten zijn met een winst van 900 % t/o de SP met 'slechts' 240 % winst. En waar haalt Bos de moed vandaan zich überhaubt in de discussie te mengen? Hij leed een verlies van 24 %!!! Als hij net zoveel 'ballen' had gehad als Rita Verdonk, had hij zich uit de politiek teruggetrokken! En wat alle kiezers betreft: Gerrie Hulsing is de mening toegedaan dat welke coalitie we ook voorgeschoteld krijgen, deze kan aan geen enkele wens van wélke kiezer dan ook voldoen. Zoveel water water kan geen enkele leider van een partij bij de politieke wijn doen, da's compeet ongeloofwaardig. Het enige wat nog een beetje geloofwaardig zou zijn en een antwoord op datgene wat de kiezer liet horen is een gesprek met CDA, VVD, Geert Wilder en nog een kleine partij. En wat Rita Verdonk betreft: schrijfster Naema Tahir schreef in Elsevier al 'hef belasting op burqa's en niqaabs, dan is het zo over. Ze hekelt de slachtoffercultus van Links als het om immigranten gaat'. Maar goed, Ayaan Hirsi Ali is goed terecht gekomen in Amerika. En Lousewies van der Laan zal ook wel wat 'leuks' vinden. En wij, de kiezers?
Wij zullen binnen niet al te lange tijd voor de derde keer in successie vervroegd naar de stembussen togen, daar kunt u van mij opaan. Misschien komt de schrijver dezes dan wel weer met een boek uit. 'De zomer van Jan Peter, Wouter en André... of de weken van Jan Peter, Wouter en André...
De tijd zal het ons leren. Of politiek correct: in vrij korte tijd weten we meer..
 
Op de tv zie je haast iedere dag
wat je gisteren ook al zag.
Herhalen doen ze keer op keer
behalve het journaal en 't weer.
Uit : Boek zonder naam - Gerrie Hulsing