Homepage.

Gerrie Hulsing

Uitvoering boeken

Pim Fortuyn

Politiek

Zaanse toppers

Diverse boeken

Kroniek D.T.S.

Media en foto's

Contact.

BESTELLEN !

SERIE ZAANSE TOPPERS.
In deze serie staan markante Zaankanters centraal. Dat kunnen zijn politici, sportmensen, kunstenaars, zakenmensen, artiesten etc. etc.
Gerrie Hulsing geeft alle delen uit deze serie een heel aparte sfeer mee. Alsof u bij het lezen het idee krijgt in de plakboeken van de hoofdpersoon te bladeren... alsof u bepaalde zaken (weer) opnieuw beleefd, heerlijk wegzwijmelen, lekker ontspannen en genieten.....
 
 
 
 
         
 
Zaanse toppers deel 1.
Titel : Cor Bakker
Ondertitel : 'een leven lang tussen de wielen'
Aantal pagina's : 145
Isbn nummer : 9789080839762
 
PRIJS : € 13,95
(€ 16,00 inclusief verzendkosten)
 
Inhoudsopgave (flaptekst) :
Zaanse toppers, een serie boeken over markante Zaankanters die, op wat voor wijze dan ook, prestaties leverden van betekenis. Op het gebied van sport, het zakenleven, de muziek, alles kan mogelijk zijn. Dit eerste deel gaat over één van de grootste wielrenners die de Zaanstreek heeft gekend: Cor Bakker. Een renner die zijn palmares bij elkaar moest fietsen in en rond de oorlogsjaren, bepaaldelijk geen makkelijke tijd. Daarbij fietste hij in een tijd van louter 'grote namen'. Te noemen vallen dan ook: Wim van Est, Woutje Wagtmans, Henk Faanhof, Gerrit en Adri Voorting, Gerrit Schulte etc. Internationaal kreeg hij te maken met mannen als een Fausto Coppi en Gino Bartali. Ondanks deze grote en beroemde mannen wist Cor Bakker zich altijd te weren en stond hij bekend als een tegenstander waar men rekening mee moest houden. Zowel op de weg als op de baan. Kwam uit in de zesdaagsen en wist altijd van voren te rijden of te winnen. Is na zijn actieve carriére de wielersport altijd trouw gebleven op bestuurlijk en organisatorisch niveau. Is altijd zijn betrokkenheid voor de wielersport blijven tonen. Met recht dat schrijver Gerrie Hulsing stelt: 'Een leven lang tussen de wielen'.
 
Met een voorwoord geschreven door 2e kamerlid en oud-voorzitter van de K.N.W.U. - Joop Atsma.
 
 
 
         
 
Zaanse toppers deel 2.
Titel : Gerard van Beek
Ondertitel : 'een échte Musketier'
Aantal pagina's : 159
Isbn nummer : 9789080839789
 
PRIJS : € 13,95
(€ 16,00 inclusief verzendkosten)
 
Inhoudsopgave (flaptekst) :
Gerard (Gerrit) van Beek. Eén van de vele wielrenners die de Zaanstreek heeft voortgebracht en mogen 'beleven'. Een waar kampioen had Gerard kunnen worden. Inderdaar, kunnen worden!
Tijdens de zesdaagse van berlijn kwam hij zeer onfortiunlijk ten val en overleed aan zijn verwondingen. Een wel zeer abrupt einde van een wielercarriére die ongetwijfeld van grote betekenis zou zijn geweest. Al vroeg leverde Van Beek prestaties op top-niveau zowel nationaal als internationaal, op de weg en op de baan. Lees in dit boek hoe het korte wielerleven van Van  Beek (hij werd slechts 27 jaar) bol stond van glorie en overwinning. U zal worden meegenomen op zijn wieler-reizen, u proeft als het ware zijn zege's. U komt renners tegen van grote naam, kampioenen. U herbeleefd zijn, voor dié tijd, zeer imposante begrafenis, kortom u 'beleefd' dit boek helemaal zelf.
Veel foto's, meestal zeer oud en soms al redelijk aan vergeling onderhevig (maar daardoor juist zo authentiek!) maken dit verhaal een beetje tot werkelijkheid. Bovendien is er van Van Beek weinig materiaal in de archieven te vinden. Gerrie Hulsing heeft zijn uiterste best gedaan om ook dit boek weer het 'sfeertje' mee te geven van 'in iemands plakboeken snuffelen', wat hem redelijk is gelukt. Heel bijzonder mag ook genoemd worden het voorwoord wat is geschreven door 'good old' Gerrit Voorting. Op dat moment 83 jaar jong en Nederlands oudste en nog in leven zijnde Gele Trui drager.
 
Met een voorwoord door Gerrit Voorting. Oud- Nederlands kampioen en Gele Trui drager van de Tour de France.
 
 
 
         
 
Zaanse toppers deel 3.
Titel : Wim Theewis
Ondertitel : 'met een lach en een traan'
Aantal pagina's : 150
Isbn nummer : 9789074074025
 
PRIJS : € 13,95
(€ 16,00 inclusief verzendkosten)
 
Inhoudsopgave (flaptekst) :
Hij was maar een clown.Ben Cramer zong het ooit eens. De hoofdfiguur in dit boek was ook een clown. Hij was ook een schilder. Was ook buutreedner. Schreef liedjes. Was een kunstzinnig persoon alom. Een 'kleine - grote man'.
Zaandammer, nou zeg maar 'oer-Zaandammer', Wim Theewis.
Met zijn humor en acteertalent heeft hij menig jaartje overvolle zalen weten te trekken in de wijde regio, maar hij had ook landelijk zijn succesperiode, terwijl hij onder de Zaanse carnavalisten bij de Zaanzotters jarenlang op handen werd gedragen en er menige lachsalvo heeft 'afgeschoten'. Een aantal jaren met het Bico-cabaret, waarmee duizenden en duizenden Bico wasmachines aan de man werden gebracht en waardoor de gebroeders Kees en Klaas Molenaar van het toemalige Wastora, de basis voor hun concern hebben kunnen leggen. Het leven van Wim Theewis stond volledig in het teken van 'optreden'. Hij stond in grote theaters, en trad op met grote namen. Deze kleine man met het grote hart. Want dát had Wim Theewis ook, en het zat ook nog eens op de juiste plaats. Hij was niet alleen een mens waarom gelachen kon worden, hij was ook een goedgeefs, gul mens.
Armoe en ellende van andere mensen kon hij moeilijk verteren. Warm als vader van een gezin, loyaal aan zijn medemens en trouw aan zijn werkgever. Ruim veertig jaar 'Bruynzeel doen' is niet niets! Het waren typerende kenmerken voor een man die sketches schreef en zelfs one man shows, die regiseerde en organiseerde, en lachsalvo's uit zijn 'hoge hoed' leek te toveren. Met een lach..... Maar ook zeer aangrijpende gedichten en liedjes maakte, met een traan.....
Nu, jaren na zijn dood, dacht Gerrie Hulsing dat deze Wim Theewis maar eens een hoofdrol moest gaan spelen in zijn derde boek in de serie Zaanse toppers. Al was het alleen maar vanwege het feit dat de herinnering aan de 'grote' Zaanse kleinkunstenaar zal blijven voortleven onder zijn trouwe aanhangers. Kortom, een ode aan een man uit duizenden.
Met een lach en een traan.
 
 
 
         
 
Zaanse toppers deel 4.
Titel : Cees Stam
Ondertitel : 'Godfather van een wielerdynastie'
Aantal pagina's : 164
Isbn nummer : 9789074074049
 
PRIJS : € 14,95
(€ 17,00 inclusief verzendkosten)
 
Inhoudsopgave (flaptekst) :
Op zijn palmares prijken naast vele, vele ereplaatsen negen nationale titels. Vier wereldtitels en twee Europese titels. Hij kwam uit in achtenveertig zesdaagses. Hij was sportman van de Zaanstreek, Ereburger van Koog aan de Zaan, Lid van Verdienste van de K.N.W.U. en Erelid van de wielerclub D.T.S. Zijn naam? Cees Stam. Ongetwijfeld de grootste wielrenner die de Zaanstreek ooit heeft gekend.The Godfather van een wielerdynastie zou je hem kunnen noemen. Tijdens zijn eerste jaren van succes werd hij op technisch gebied terzijde gestaan door de oud-renner én oom, Klaas Kwantes. Dat is weer de vader van de nicht van Cees, Willy Kwantes. Zij werd in 1972 Nederlands kampioen sprint op de baan. Dochter Esther Stam 'kwam thuis' met wielerbelofte Henk Havik, die ooit deel uitmaakte van de roemrijke Amstel Bier-formatie van Herman Krott. Henk is een zoon van Kees Havik, die in een grijs verleden ook de wielersport bedreef bij D.T.S. Dan is er nog zoon Danny Stam. Hij maakt op het moment dat dit boek verschijnt internationale furore als zesdaagse renner met kopelgenoot Robert Slippens en heeft de Nederlandse titel criterium op zijn naam staan. Danny op zijn beurt is getrouwd met de tien-voudige wereldkampioene BMX: Corine Dorland. Tot slot de laatste telg uit deze hard fietsende familie, Yoeri Havik, zoon van Esther en Henk en aldus de kleinzoon van 'opa' Cees Stam. Yoeri lijkt bijzonder hard op weg om zijn wereldberoemde opa naar de kroon te stoten, gezien zijn eerste Nederlandse titel! De appel val niet ver van de 'Stam' (in dit geval).
Gerrie Hulsing beschrijft in dit boek de carriére van Cees Stam aan de hand van vele fragmenten uit kranten en verslagen. Hij neemt u als lezer mee naar leuke en mooie momenten. Zeges, triomfen op nationaal en internationaal niveau. Maar ook leuke voorvallen en anekdotes uit het leven van een Koogse jongen. Tevens is opgenomen een palmares met bijna vierhonderd (!) uitslagen. Ook komen mensen aan het woord uit zijn naaste omgeving. Mensen die hem na aan het hard liggen. Zo is het voorwoord van de hand van Peter van den Kommer, directeur van AGU-Sport in Alkmaar, en sinds jaar en dag de werkgever van Cees en ook een tijd zijn sponsor. Peter neemt een belangrijke plaats in in het leven van Cees Stam. Via 'open brieven' komen zijn kinderen aan het woord, zijn kleinzoon, zijn oom en nicht, alsmede zijn oud-gangmaker Bruno Walrave. Zij allen geven hun mening en uiten openlijk hun gevoelens naar de man die zij zo goed kennen, en de sportman die zij zo lang hebben meegemaakt.
 
Dit boek is uitgekomen in september 2007. Auteur Gerrie Hulsing koos voor dit moment omdat Cees Stam toen van de VUT-regeling gebruik ging maken, en op deze wijze dit boek gezien kan worden als een soort van afscheidsboek. Dat laatste is ook te vertalen als een ode aan een groot sportman.
Een wielerman in hart en nieren....
 
Met een voorwoord geschreven door Peter van den Kommer, directeur van AGU-Sport in Alkmaar.
 
 
 
 
 
In 't gesprek van vroeger tijden
sprak de man met hart en ziel.
Het kon hem zichtbaar nog verblijden,
want vroeger immers, rende hij wiel.
Uit : Boek zonder naam - Gerrie Hulsing